Zvi Sade project Serbia NOVOSTI Fantomi iza kredita oslobođeni optužbi

Fantomi iza kredita oslobođeni optužbi

Kao što su 2009. godine pisali mediji, između ostalih „Blic“:


“Predsednik opštine Aranđelovac Radosav Švabić (57), član Srpske radikalne stranke, uhapšen je juče zbog sumnje da je poslovanjem s Aleksandrom Ćirićem (32), vlasnikom preduzeća „Ćira” d.o.o., oštetio budžet opštine za 563.000 evra. Zbog zloupotrebe položaja krivična prijava podneta je i protiv državljanina Izraela Zvi Sade.” (Izvor: sajt Blica)


i „Novosti“:

“Iza sumnjivih poslova predsednika SO Aranđelovac Aleksandra Švabića ostali su nedovršeni objekti kao i fantomski krediti i kamate od 563.000 evra. Osim Švabića, u poslovima su učestvovali i Aleksandar Ćirić (32), vlasnik preduzeća “Ćira” i Zvi Sade (43) iz Izraela, vlasnik AD MDSE.” (Izvor: sajt Novosti)

Sa pompeznim naslovima Fantomi iza kredita (Novosti) ili Oštetio opštinu za više od 500.000 evra jasno je da se radi o klasičnom primeru clickbaitvesti koje imaju za cilj da što više korisnika “pogleda” vest više radi samog rejtinga sajta nego radi same istine.

Da je pravda u Srbiji spora ali dostižna više puta smo imali prilike da vidimo. Tako je i u ovom slučaju. Presudom Višeg suda u Kragujevcu 1K-63/18 od 13.05.2019. godine oslobođeni su od optužbe sva trojica okrivljenih. I to Zvi Sade (43) iz Izraela vlasnik AD MDSE, sada već bivši predsednik SO Aranđelovac Aleksandar Švabić kao i Aleksandar Ćirić (32) vlasnik preduzeća „Ćira” d.o.o.

Takođe je presudom Apelacionog suda u Kragujevcu KŽ1 br.589/19 od 14.10.2019. godine odbijena žalba Višeg javnog tužioca u Kragujevcu i potvrđena gore navedena Presuda.

A rešenjem Višeg suda u Kragujevcu Kv-209/20 od 02.09.2020. godine Zvi Sadeu su dosuđeni troškovi krivičnog postupka

Postupak je trajao 10 godina i završen je oslobađajućom presudom.

Gospodin Zvi Sade više od godinu dana sa porodicom privremeno boravi u Beogradu i uspešno posluje na teritoriji Republike Srbije.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Post