Zvi Sade project Serbia NOVOSTI Razvojem distributivne mreže gas stiže do više kupaca

Razvojem distributivne mreže gas stiže do više kupaca

Razvojem distributivne mreže gas stiže do više kupaca

BEOGRAD – Aneksi ugovora o poveravanju delatnosti od opšteg interesa koji se odnose na distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom za prirodni gas danas su potpisani sa kompanijama „Sigas“ iz Požege i „Bos konstrakšen“ iz Trstenika, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ugovori koje potpisala ministarka Zorana Mihajlović omogućiće da „Sigas“ iz Požege, koji već snabdeva kupce prirodnog gasa u opštini Požega, preuzme bavljenje ovom delatnošću i u opštinama Varvarin i Ćićevac.

Ona je izjavila da je Srbija puštanjem u rad gasovoda Balkanski tok dobila još jedan pravac snabdevanja gasom a priprema se za izgradnju još jednog – gasovoda Niš-Dimitrovgrad.

„Za izgradnju tog gasovoda raspisan je tender a on će omogućiti da do Srbije stiže gas i od drugih snabdevača. Izgradnja magistralnih gasovoda znači veću sigurnost u snabdevanju i povoljniju cenu gasa, ali je pođednako važno da se razvija i distributivna mreža koja je uslov da gas stigne do većeg broja opština, većeg broja građana i da se ovaj energent više koristi u industriji”, rekla je ona.

Dodala je da je u Srbiji gasifikovano oko 60 procenata teritorije i naglasila da je potrebno da se mnogo brže nego do sada realizuju projekti gasifikacije, kako bi gas stigao i u druge delove Srbije i većeg broja kupaca, bilo da je reč o domaćinstvima ili o industriji.

Ispred kompanije „Sigas“ ugovor je potpisao Zvi Sade, direktor Milomir Ilić potpisao je u ime „Bos konstrakšena“ a prisustvovala je i predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić.

(Tanjug)

Izvor, Krstarica 12.03.2021.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Post

Sastanak narodnog poslanika Marijana Rističevića sa predstavnikom izraelske kompanije MDSE Zvi SadeSastanak narodnog poslanika Marijana Rističevića sa predstavnikom izraelske kompanije MDSE Zvi Sade

Sastanak narodnog poslanika Marijana Rističevića sa predstavnikom izraelske kompanije MDSE Zvi Sade Narodni poslanik i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Marijan Rističević primio je danas, 12. jula predstavnika