Zvi Sade project Serbia NOVOSTI Srbija puštanjem u rad Balkanskog toka dobila još jedan pravac snabdevanja gasom

Srbija puštanjem u rad Balkanskog toka dobila još jedan pravac snabdevanja gasom

Srbija puštanjem u rad Balkanskog toka dobila još jedan pravac snabdevanja gasom

Ministarka Zorana Mihajlović potpisala je anekse ugovora o poveravanju delatnosti od opšteg interesa sa firmam Sigas iz Požege i Bos konstrakšn iz Trstenika.

Ti aneksi ugovora se odnose na distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom za prirodni gas i javno snabdevanje prirodnim gasom.

Potpisani ugovori omogućiće da „Sigas“ iz Požege, koji već snabdeva kupce prirodnog gasa u opštini Požega, preuzme bavljenje ovom delatnošću i u opštinama Varvarin i Ćićevac.

“Srbija je puštanjem u rad gasovoda Balkanski tok dobila još jedan pravac snabdevanja gasom i priprema se za izgradnju još jednog – gasovoda Niš-Dimitrovgrad, za koji je raspisan tender i koji će omogućiti da do Srbije stiže gas i od drugih snabdevača. Izgradnja magistralnih gasovoda znači veću sigurnost u snabdevanju i povoljniju cenu gasa, ali je pođednako važno da se razvija i distributivna mreža koja je uslov da gas stigne do većeg broja opština, većeg broja građana i da se ovaj energent više koristi u industriji”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je trenutno gasifikovano oko 60% teritorije Republike Srbije, ali vrlo neujednačeno, i da je potrebno da se mnogo brže nego do sada realizuju projekti gasifikacije, kako bi gas stigao i u druge delove Srbije i većeg broja kupaca, bilo da je reč o domaćinstvima ili o industriji.

Ugovore sa potpredsednicom Vlade potpisali su direktor „Sigasa“ Zvi Sade, i direktor kompanije „Bos konstrakšn“ Milomir Ilić, a potpisivanju je prisustvovala i predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić.

Izvor, sajt b92 12.03.2021.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Post

Mihajlovićeva: Razvijati distributivnu mrežu kako bi gas stigao do većeg broja kupaca, sajt Ministarstva rudarstva i energetike 12.03.2021.Mihajlovićeva: Razvijati distributivnu mrežu kako bi gas stigao do većeg broja kupaca, sajt Ministarstva rudarstva i energetike 12.03.2021.

Mihajlovićeva: Razvijati distributivnu mrežu kako bi gas stigao do većeg broja kupaca, sajt Ministarstva rudarstva i energetike 12.03.2021. Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana